Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον τραγικό θάνατο χοροδιδασκάλου σε τροχαίο

Ο Ζήσης Οικονόμου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς διακρινόταν για το πάθος ώστε να διατηρηθεί η χορευτική παράδοση.

Θλίψη έχει προκαλέσει η ξαφνική απώλεια του Ζήση Οικονόμου, ενός ανθρώπου που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 45χρονος γνωστός και αγαπητός χοροδιδάσκαλος που μεταλαμπάδευε τις γνώσεις του για τους παραδοσιακούς χορούς τόσο στον τόπο καταγωγής του στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης, όσο και στο Ζαγκλιβέρι του Δήμου Λαγκαδά, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το φορτηγό που οδηγούσε έπεσε πάνω σε προστατευτικές μπάρες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, κοντά στη Λάρισα.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει ο ίδιος την Πρότυπη Χορευτική Ομάδα «Ζήσης Οικονόμου», με στόχο τη διάδοση των παραδοσιακών χορών και τη μύηση των νέων ανθρώπων στην παράδοση.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετίσουμε ένα δικό μας άνθρωπο σήμερα.
Τον αδερφό μας ,τον φίλο μας και χοροδιδάσκαλο επί χρόνια του Ομίλου...Ζήση Οικονόμου.
Ήταν πάντα δίπλα σε ολες τις δραστηριότητες μας . Μας στήριζε με τις γνώσεις του , το μεράκι του για το χορό κ τη παράδοση.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του, στη μητέρα του και τα αδέρφια του.
Καλό ταξίδι, Καλό Παράδεισο Ζήση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο χορευτικός όμιλος Θέρμης.



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «πενθεί σήμερα τον άδικο χαμό του Ζήση Οικονόμου, ενός εξαιρετικού χοροδιδάσκαλου, ενός καλού φίλου.
Αγαπημένε μας Δάσκαλε, σε κάθε μας πρόσκληση ήσουν εκεί... στο αγαπημένο σου Ζαγκλιβέρι, όπως έλεγες...
Μας διδάξες, μας βοήθησες, μας αγκάλιασες, μας αγάπησες!
Θρηνούμε σήμερα όλοι όσοι είχαμε την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε από κοντά και να πορευτούμε μαζί σου!
Καλό σου ταξίδι φίλε Ζήση και μείνε ήσυχος…η μνήμη σου θα δίνει δύναμη σε όλους να συνεχίσουν την Παράδοση που τόσο Εσύ αγάπησες !
Καλό παράδεισο και συλλυπητήρια στην οικογένεια!»

Τα συλλυπητήριά του μετέφερε και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, κάνοντας λόγο για έναν ακούραστο εργάτη της παράδοσης, «ο οποίος μας παρακινούσε να μάθουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας».