Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα το Πασχαλινό μπαζάρ του Παιδικού χωριό SOS Πλαγιαρίου

Ο κόσμος θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις πασχαλινές αγορές του βοηθώντας τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.

Η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar για την στήριξη των παιδιών που χρειάζονται προστασία την Μεγάλη Δευτέρα 18/4 και ώρα 11.00 - 19.00, στο Canteen Restaurant στη Θεσσαλονίκη, Δημητρίου Γούναρη 7.

Ο κόσμος θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις πασχαλινές αγορές του επιλέγοντας από μεγάλη ποικιλία δώρων, γλυκισμάτων και λαμπάδων για μικρούς και μεγάλους για να τα προσφέρει στα αγαπημένα του πρόσωπα, βοηθώντας τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που φροντίζουν.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας  προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.