Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι είπαν Μητσοτάκης-βουλευτές - Το μήνυμα για τις μάσκες

Με τους γαλάζιους βουλευτές συναντήθηκε πρώτα στο Διοικητήριο ο πρωθυπουργός - Ποια θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

«Οταν φοράμε όλοι τις μάσκες ειναι αποτελεσματικές», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τους οποίους συναντήθηκε πρώτα στο ΥΜΑΘ.

Τι συζήτησαν οι βουλευτές με τον πρωθυπουργό

Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα του ΟΑΣΘ, του Μετρό, της ανάπλασης ΔΕΘ, της Νέας Τούμπας και των στρατοπέδων στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Στράτος Σιμόπουλος. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός τούς ενημέρωσε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που επιταχύνουν τα έργα αυτά αλλά και για το ότι η Θεσσαλονίκη θα λάβει το μερίδιο που της αρμόζει από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με τη σειρά του ο Κώστας Γκιουλέκας έκανε λόγο για μια πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι τους ενημέρωσε πέρα από τα θέματα της Βορείου Ελλάδος και για τα θέματα επικαιρότητας και άμυνας, όπως η κρίση με την Τουρκία.

Στην ενημέρωση συζητήθηκαν ακόμα και τα μέτρα στήριξης της επιχειρήσεων και της απασχόλησης που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, όπως τόνισε η Άννα Ευθυμίου, η οποία έθεσε στον πρωθυπουργό εργασιακά ζητήματα.

«Ο πρόεδρος έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα αλλά θα έρθει μια πραγματική άνοιξη, μια περίοδος βελτίωσης των υγειονομικών συνθηκών με την έλευση του εμβολίου αλλά και των οικονομικών συνθηκών», δήλωσε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σωρεία μεταρρυθμίσεων που και χάρη στα χρήματα που θα δώσει η ΕΕ θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό, ουσιαστικά βοηθητικό για τπν πολίτη, κράτος.

Για «ένα κλίμα αισιοδοξίας για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» έκανε λόγο και ο Σταύρος Καλαφάτης, που σημείωσε ως βασική προϋπόθεση να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι φορείς της Θεσσαλονίκης για να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τους πόρους της ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Θα δοκιμαστούμε λόγω κορωνοϊού αλλά η επόμενη μέρα θα είναι πιο δυνατή και για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», δήλωσε.

«Μεγάλα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης έχουν δρομολογηθεί, χρειαζόμαστε όμως και γρήγορες νίκες, ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη», ανέφερε ο Δημήτρης Κούβελας, επισημαίνοντας ότι αυτά τα ζητήματα είναι προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά της η Έλενα Ράπτη κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης κρουσμάτων κακοποίησης παιδιών μέσα στην πανδημία.