Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι λέει το Ιπποκράτειο για την υπόθεση της εγκύου που έχασε το μωρό της

«Για 50 λεπτά μαιευτήρες ιατροί και γυναικολόγοι των επειγόντων περιστατικών εξέταζαν τη γυναίκα και αποφάσισαν ότι δεν χρειαζόταν άμεση εισαγωγή».

Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις από το Ιπποκράτειο στη γυναίκα που υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να χάσει το παιδί της, το νοσοκομείο προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη - Η 30χρονη μητέρα μιλάει στη Voria: «Χάσαμε το μωρό μας ενώ ήταν υγιέστατο»

Όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές στη Voria.gr,  η τότε έγκυος προσήλθε στις 7.25 πμ της 26ης Φεβρουαρίου 2022 σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως για 50 λεπτά μαιευτήρες ιατροί και γυναικολόγοι των επειγόντων περιστατικών εξέταζαν τη γυναίκα και περίπου στις 8.10 πμ αποφασίστηκε ότι δεν χρήζει άμεσης εισαγωγής καθώς διήνυε την 38ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και δεν βρισκόταν σε διαδικασία τοκετού.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως έγιναν στη γυναίκα καρδιοτοκογράφημα και όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Όπ ως είχε προκύχει από τις εξετάσεις, βρέθηκε αιμοδυναμικά σταθερή, χωρίς κολπική αιμόρροια, με θετική καρδιακή λειτουργία και χωρίς καταγραφή συσπάσεων.

Έτσι, αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες.

Η γυναίκα ζήτησε τον ιατρικό φάκελό της ο οποίος και της αποδόθηκε στις 9 Ιουνίου του 2022.

Μάλιστα, σημειώνεται πως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας έως και τώρα έχουν γίνει 4.800 τοκετοί  εκ των οποίων οι 200 ήταν γέννες που οι κυοφορούσες νοσούσαν από κορωνοϊό. 

«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία», σημειώνει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η 30χρονη, μιλώντας νωρίτερα στη Voria, εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό την τραγική κατάσταση που βίωσε και κατήγγειλε πώς η αργοπορημένη αντίδραση των ιατρών και νοσηλευτών του «Ιπποκρατείου» και του «Παπαγεωργίου» προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στο βρέφος της, με αποτέλεσμα αυτό να γεννηθεί καθυστερημένα, με επιπλοκές, και να καταλήξει μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διασωλήνωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.