Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα σε ΜΚΟ απελευθέρωσε οκτώ μετανάστες από διαμέρισμα στην Κασσάνδρου

Για την υπόθεση συνελήφθησαν από τις αρχές ένας 24χρονος Παλαιστίνιος, ένας 26χρονος Σύρος και ένας 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας.

Το τηλεφώνημα ενός άνδρα Μαροκινής υπηκοότητας σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποδείχθηκε σωτήριο για οκτώ παράτυπους μετανάστες που βρισκόταν σε ομηρία σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 24χρονος Παλαιστίνιος, ένας 26χρονος Σύρος και ένας 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία δύο ακόμα συνεργών του από Αίγυπτο και Συρία.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας επικοινώνησε με μία ΜΚΟ και κατήγγειλε πως διακινητές τον κρατούν παράνομα καθώς του ζητούν 500 ευρώ πέραν του συμφωνηθέντος για τη μεταφορά του χρηματικό ποσό.

Η ΜΚΟ επικοινώνησε με την Άμεση Δράση η οποία και προκάλεσε την κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Έτσι, τις απογευματινές ώρες χθες πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου όπου εντοπίστηκαν εντός ο 24χρονος δράστης και οκτώ παράτυποι μετανάστες από Μαρόκο και Παλαιστίνη που παρακρατούνταν παρά τη θέληση τους.

Σε έλεγχο που ακολούθησε πέριξ της οικίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα με όχημα τύπου VAN είχαν μεταφέρει τους παράτυπους μετανάστες στην παραπάνω οικία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.