Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τιμά τον πατέρα Αθηναγόρα για την προσφορά του η ΠΕΔΚΜ

Ο αρχιμανδρίτης πραγματοποιεί κοινωνικό έργο με την ίδρυση του Κέντρου Προστασίας Ανηλίων «Φάρος του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο.

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τιμώντας ως είθισται ανθρώπους της Θεσσαλονίκης για την κοινωνική προσφορά τους.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα απονείμει τιμητικές πλακέτες σε τρία πρόσωπα της πόλης που έχουν προσφέρει σημαντικά στα κοινά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θα τιμηθούν για την προσφορά τους ο πατέρας Αθηναγόρας, που ίδρυσε το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων, «Φάρος του Κόσμου», ο απόφοιτος  του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρης Κουμτζής και ο επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, Σταύρος Ζαμπέτογλου.

Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο μητροπολίτης Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας,  μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ-ΚΜ, βουλευτές και εκπροσώπων φορέων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ, η πρώτη του 2020, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, λειτουργικότερου για την Κινητικότητα στους Δήμους, Ν. 4440/16, και η διοργάνωση Ενημερωτικής Εκδήλωσης με το Πράσινο Ταμείο.