Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκαν πυροσβέστες για την καλή αντιπυρική περίοδο

Τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι εθελοντές πυρόσβεσης τιμήθηκαν από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Καράογλου για τη συμβολή τους.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καραόγλου τιμήθηκαν τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι εθελοντές πυρόσβεσης, για τη συμβολή τους στην φετινή επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου στην ομιλία του, φέτος αν και οι πυρκαγιές ήταν διπλάσιες σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο, τα καμμένα στρέμματα δασικής έκτασης ήταν λιγότερα, δείγμα της προσπάθειας των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι στοίχημα της Γενικής Γραμματείας είναι η προστασία των ανθρωπίνων ζωών και των περιουσιών των πολιτών. Προανήγγειλε δε τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου που θα θεσμοθετεί όρους γύρω από το έργο των εθελοντών, με χαρακτηριστικότερο όλων τη δημιουργία Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας που θα δίνει πιστοποιήσεις στους εθελοντές.

Εκ μέρους της πυροσβεστικής υπηρεσίας τιμητική διάκριση παρέλαβε ο συντονιστής της Π.Υ. με έδρα τη Θεσσαλονίκη υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, ενώ όσον αφορά τους εθελοντές βραβεύθηκαν συνολικά 24 εθελοντικές ομάδες.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν οι τιμητικές διακρίσεις στη μνήμη των πυροσβεστικών υπαλλήλων Δημήτρη Τσάλη και Σάββα Σαββάρη που έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικά σε Σίνδο και Λιμνοχώρι Σερρών αντίστοιχα.