Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Την έκθεση «LOUSTAS Πορτρέτα» εγκαινίασαν Ζέρβας και Καϊτεζίδης

Η έκθεση που γίνεται με αφορμή τα οκτώ χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου - Τι περιλαμβάνει.

Τη μεγάλη και αναδρομική έκθεση «LOUSTAS Πορτρέτα» του εικαστικού Κώστα Λούστα (1933-2014) που διοργανώνουν από κοινού οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη, εγκαινίασαν το Σάββατο 19 Μαρτίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca, οι δήμαρχοι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η έκθεση που γίνεται με αφορμή τα οκτώ χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Περιλαμβάνει 50 προσωπογραφίες Θεσσαλονικέων, ανθρώπων της επιστήμης, της τέχνης, της λογοτεχνίας και της ποίησης, όπως οι Ντίνος Χριστιανόπουλος, Μανόλης Ανδρόνικος, Μανόλης Αναγνωστάκης, Μανώλης Κριαράς, Γιώργος Βαφόπουλος, Νίκος Πεντζίκης-Γαβριήλ, κ.α., από την σειρά «80+1 Πορτρέτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης».

«Όσες φορές και αν σταθείς μπροστά σε ένα έργο του Κώστα Λούστα θα έχεις κάτι καινούργιο να δεις: να θαυμάσεις τον πλούτο και την εκφραστική του δύναμη. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της πόλης, αλλά και της Ελλάδας, με πορεία γόνιμη. Ένας ανήσυχος δημιουργός με πολύπτυχη δραστηριότητα» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζέρβας.

«Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη πέτυχε να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την ψηφιοποίηση της συλλογής του με τις προσωπογραφίες επιφανών Θεσσαλονικέων καθώς και έξι αριστουργηματικών πινάκων με θέμα την Ελληνική σημαία και πέτυχε τη διάσωσή τους αιώνια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου

«Τιμούμε τον μεγάλο ζωγράφο, τον εμβληματικό εικαστικό Κώστα Λούστα. Με αυτή την αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη τιμούμε και όλες τις προσωπικότητες της πόλης που απαθανάτισε με το πινέλο του. Είναι μεγάλη επιτυχία που όλα αυτά τα υπέροχα έργα θα διασωθούν σε ψηφιακή μορφή και θα μεταφέρουν την ψυχή και το πνεύμα του καλλιτέχνη στο μέλλον και στις επερχόμενες γενεές» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Καϊτεζίδης.