Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το 18ο Reworks Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο - Τα πρώτα ονόματα

Το τετραήμερο 14-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ένα από τα πιο γνωστά Φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη και ήδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες συμμετοχές.

Προσδοκώντας να επεκτείνει τους μουσικούς ορίζοντες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής, το Reworks Festival, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 14 ως τις 17 Σεπτεμβρίου ετοιμάζει ένα lineup το οποίο περιλαμβάνει ανερχόμενους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αγαπημένα acts και παγκοσμίου φήμης headliners.

O πρωταγωνιστής στην εξέλιξη της χορευτικής μουσικής και σούπερσταρ Solomun επιστρέφει στο reworks τρια χρόνια μετά την πρεμιέρα του reworks 2019, όπου χάρισε στο κοινό ένα σετ-έκπληξη που έφτασε τις 5 ώρες σε διάρκεια. Φέτος, επιστρέφει στο reworks για να μας χαρίσει ξανά υπέροχες στιγμές με την μουσική του.

Μια από τις πιο αγαπητές παρουσίες στην ιστορία του Reworks, ο Ben Klock έχει γίνει συνώνυμος με τις πιο αξέχαστες βραδιές και ξημερώματα που έχουμε ζήσει. Ο resident του Berghain και ιδιοκτήτης της περίφημης Klockworks συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες δυνάμεις της σύγχρονης βερολινεζικης σκηνής της techno και πλέον ένα σύμβολο για το απέραντο μουσικό τοπίο της πόλης.

Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αριστοτεχνικά ονόματα αυτή τη στιγμή, οι Adriatique είναι το περιζήτητο δίδυμο με την σταθερή αλλά αλματώδη εκτόξευση στο πάνθεον των κορυφαίων acts αυτή τη στιγμή στην ηλεκτρονική μουσική.

Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στον χώρο της μελωδικής techno, οι Γάλλοι KAS:ST αντιπροσωπεύουν τον ήχο που ξεσηκώνει και μαγεύει τα dancefloors σε όλο τον πλανήτη.

Ο καλλιτέχνης με τον πιο εκκωφαντικό αντίκτυπο στην χορευτική μουσική την φετινή χρονιά και όχι μόνο, ο δημιουργικός και απίστευτα παραγωγικός, Innellea είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα παγκοσμίως.

Μια από τις κύριες εκπροσώπους της techno σκηνής του Κιέβου, η Daria Korosova στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα και το reworks.

Φέτος στο reworks σας παρουσιάζουμε με χαρά τους Darkwave και Post Punk ήχους των σπουδαίων Lebanon Hanover, με τα κομμάτια τους να συγκεντρώνουν δεκάδες εκατομμύρια plays, σε ένα μοναδικό live που δεν χάνεται.

Η σύγχρονη ελληνική σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής εκπροσωπείται και φέτος στο reworks από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

To μουσικό πρότζεκτ Alpha Sect με έμφαση στους breaking electro ήχους με punk επιρροές θα δονήσει το dancefloor στο φετινό reworks.

Ο Ison, παρών από την πρώτη μέρα στο reworks, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής και ιδρυτικό μέλος των NON.

Ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι, οι Momery, έχουν δώσει ήδη το στίγμα τους και είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους, έχοντας πλήθος νέων και φρέσκων παραγωγών που παίζονται ήδη από τα κορυφαία ονόματα της μελωδικής techno.

Η ArKI, μια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες Ελληνίδες DJ με την βαθιά της γνώση και την αέναη αγάπη για την μουσική, γνωρίζει πολύ καλά πως να προσφέρει εντυπωσιακά DJ sets από την house έως την techno.

Η εγχώρια ελληνική techno σκηνή εκπροσωπείται επάξια από τις φιλόδοξες Pink.wav και Julie, πρωταγωνιστούν ήδη με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο τους στην local underground σκηνή.

Με ένα γεμάτο πρόγραμμα εμφανίσεων στα καλύτερα σημεία στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και με ήχο ανάμεσα σε deep house & afro tech, ο Αντρέας Αθηναίος θεωρείται δίκαια ανάμεσα σε εκείνους τους DJ που προσφέρουν σταθερά ποιοτικά σετ που δεν απογοητεύουν ποτέ.

Tο 2022 το reworks επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, το reworks φιλοδοξεί και φέτος να είναι σημείο συνάντησης των φίλων της σύγχρονης μουσικής και πυρήνας του σύγχρονου ψηφιακού μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Παρουσιάζοντας μια πλειάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και της χώρας, σε ένα μουσικό περίπατο σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η προπώληση των REWORKS FULL PASS εισιτηρίων σε προνομιακή τιμή, συνεχίζεται στο www.reworks.gr.