Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα Ζέρβα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό: «Αποδοχή, σεβασμός και κυρίως αγάπη για τον καθένα!».

«Αποδοχή, σεβασμός και κυρίως αγάπη για τον καθένα!» είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Το έγραψε -με μαρκαδόρο στο μπλε χρώμα του αυτισμού- στην ειδική κατασκευή που τοποθετήθηκε έξω από το γυάλινο περίπτερο της νέας παραλίας, το οποίο παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας για τη φιλοξενία δράσεων ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Το γυάλινο περίπτερο της νέας παραλίας, όπου τον κ. Ζέρβα υποδέχθηκε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου, μετατράπηκε σε έναν χώρο προσομοίωσης, όπου οι επισκέπτες μέσα από βιωματικές πράξεις καλούνται να προσεγγίσουν τον κόσμο των ανθρώπων του αυτισμού.

Ο αυτισμός μέσα από το πινέλο του 12χρονου Χάρη

Νωρίτερα, ο κ. Ζέρβας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζοντας τον αυτισμό», που διοργανώθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σείριος» του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 280 ζωγραφιές από 40 φορείς. Ανάμεσα σε αυτές και μια ζωγραφιά με βότσαλα, την οποία ο δημιουργός της, ο 12χρονος Χάρης, θέλησε να παρουσιάσει προσωπικά στον Κωνσταντίνο Ζέρβα.