Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το... σαράκι του Γκιουλέκα και το ενδιαφέρον για τις λίστες της ΝΔ

Το τρίτομο έργο Γκιουλέκα για την Επανάσταση του 1821, οι αυξημένες αρμοδιότητες του Γαλαμάτη και τα... τρίγωνα Πανοράματος

-Το τρίτομο έργο του για την Επανάσταση του 1821, ένα χρονικό της εθνικής παλιγγενεσίας, 1.500 σελίδων, παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, στην Καλαμαριά. Ο κ. Γκιουλέκας άρχισε να ασχολείται με την έκδοση από το 2012, όταν ήταν υφυπουργός Παιδείας και το ολοκλήρωσε στη διάρκεια της πανδημίας. Φαίνεται πως παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής αποχώρησε εδώ και πολλά χρόνια από την ενεργό δημοσιογραφία, το σαράκι παραμένει μέσα του. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν περίπου 200 πολίτες, εκτός των ομιλητών και άλλων εμπλεκομένων στην εκδήλωση.

γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, εκτός του θεσμικού του ρόλου και των καθηκόντων του, φαίνεται ότι αξιοποιείται από την κυβέρνηση εσχάτως και στο πεδίο των εκπροσωπήσεων. Έτσι ο κ. Γαλαμάτης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην τελετή εορτασμού της 25ης Μαρτίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την εθνική επέτειο, στην Καστοριά.

-Το ενδιαφέρον για τις λίστες της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο το τελευταίο διάστημα. Μεταξύ των επίδοξων υποψηφίων μαθαίνουμε ότι για τα δυτικά της πόλης προαλείφεται ο κ. Μανώλης Ιωαννίδης, νυν αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ένα από τα πολλά ονόματα που κυκλοφορούν...

-Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είχε την προηγούμενη Πέμπτη ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Πέραν των όσων συζητήθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, με αιχμή κυρίως το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", ο δήμαρχος αποδείχτηκε καλός οικοδεσπότης και γλύκανε τον κ. Πέτσα, με τι άλλο... με τα φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος.