Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Σάββατο η λαμπαδηδρομία του μαραθωνίου - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η διεύθυνση Τροχαίας ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το Σάββατο, την ημέρα διεξαγωγής του μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια τέλεσης Λαμπαδηδρομίας στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όπως ενημερώνει η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις:

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, από ώρα 14:00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων:
 
- στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την οδό Κατσαντώνη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Κατσαντώνη, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Φλώρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Φλώρου, από την οδό Κατσαντώνη μέχρι την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Φλώρου μέχρι τo ύψος της Πλατείας Ευόσμου (οδός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από ώρα 14:30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων:

- στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Θ.Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,  

- στην οδό Θ.Χατζίκου, από την συμβολή της με την οδό Αγ.Παρασκευής μέχρι την συμβολή της με την οδό  Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στη Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την συμβολή της με την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την συμβολή της με την οδό 28ης  Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή  Δημητρίου,

- στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την συμβολή της με τη Λεωφ. Δενδροποτάμου  μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά,

- στην οδό  Μ. Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι το ύψος της πλατείας Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Από ώρα 14:45’ έως πέρας των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται επίσης η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων πέριξ της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη, με εξαίρεση την οδό Μ. Αλεξάνδρου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους.

Επίσης, στον δήμο Θεσσαλονίκης, από ώρα 16:30  δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στη Λεωφ. Νίκης και στην οδό 30ης Οκτωβρίου καθ’ όλο το μήκος και πλάτος αυτών.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.