Skip to main content

Το σκοτάδι έφερε το πρώτο λουκέτο στην Πλατεία Αριστοτέλους- «Με κεράκια θα λειτουργούμε;»

Ο κύριος λόγος που ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά ήταν η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Το πρώτο λουκέτο μπήκε σε καφέ - μπαρ στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στη Voria.gr, χωρίς τον εξωτερικό χώρο η επιχείρηση δεν ήταν βιώσιμη.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Ξηλώνουν φωτιστικά και θερμάστρες οι επαγγελματίες στην Αριστοτέλους

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος λόγος που αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά ήταν η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Το μαγαζί έκλεισε εχθές Τετάρτη, μια ημέρα μετά την καταληκτική ημερομηνία που είχε δώσει ο ΔΕΔΔΗΕ στα καταστήματα εστίασης να ξηλώσουν τις ηλεκτροδοτουμενες εξωτερικές εγκαταστάσεις, φώτα, θερμάστρες κ.α., καθώς εκ του νόμου ήταν παράνομες.

«Το κατάστημα έκλεισε εχθές. Ο κύριος λόγος είναι αυτό που έγινε είναι ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με σβηστά φώτα, 6 η ώρα σκοτεινιάζει. Με κεράκια θα λειτουργούμε; Έχουμε 180 θέσεις έξω, πόσες σόμπες να βάλουμε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», επισημαίνει στη Voria.gr o αγανακτισμένος ο ιδιοκτήτης, προσθέτοντας ότι αν δεν λυθεί το θέμα, το κατάστημα δεν θα μπορεί να ανοίξει.

ΔΕΔΔΗΕ για καφέ στην Αριστοτέλους: Θα κόψουμε το ρεύμα ακόμη και αν χρειαστεί η αστυνομία

Οι επαγγελματίες στην πλατεία βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και προσπαθούν να πετύχουν μια αναστολή του μέτρου, ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ενέργειας νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα ρυθμίσει αυτά τα ζητήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πολλοί εξ αυτών προκειμένου να μπορούν να δουλέψουν έχουν ήδη προβεί σε αγορές για εναλλακτικό φωτισμό και θέρμανση, αυξάνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα, σε μια ιδιαίτερη, όπως λένε, κρίσιμη καμπή.