Skip to main content

Νεροποντή στη Θεσσαλονίκη: Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής-Όλα τα προβλήματα

Στη Θεσσαλονίκη η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 160 κλήσεις και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων.

Την Κεντρική Μακεδονία έχει πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας με αποτέλεσμα από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι τις 19:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δεχθεί 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.

Διαβάστε ακόμη: Καταιγίδα έπληξε τη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισαν δρόμοι - Δείτε βίντεο

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τις περισσότερες κλήσεις, τουλάχιστον 160, και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων. Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δέντρο έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, στο ύψος του Καυτανζογλείου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Το μεσημέρι ένα μεγάλο δέντρο έπεσε δίπλα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στη Χαριλάου, ενώ λίγο αργότερα ένα μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε πάνω σε ΙΧ στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας.



Λόγω της βροχής και της συγκέντρωσης υδάτων δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, σε αρκετούς δρόμους, μεταξύ άλλων, στην Περιφερειακή Οδό, στην Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στην ανατολική είσοδο της πόλης, στη γέφυρα Βούλγαρη, στην οδό Αμφιπόλεως στην Κάτω Τούμπα όπως και στο Ελαιόρεμα, στην Πυλαία που δημιουργήθηκε ορμητικός χείμαρρος.

Διαβάστε επίσης - Θεσσαλονίκη: Χείμαρροι στο νοσοκομείο Παπανικολάου μετά τη νεροποντή (vid)

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ρεύματος παρουσιάστηκαν στο Κιλκίς, ενώ βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Χαλκιδική, όπου προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Πολύγυρο, την Αρναία και την Καλλικράτεια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του meteo.gr τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.