Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο - Όλοι εμβολιασμένοι

Τρόφιμοι και ένας εργαζόμενος έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στην ανατολική Θεσσαλονίκη - Παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε επικοινωνία της με τη Voria.gr η διοίκηση του κέντρου φροντίνας ηλικιωμένων τόνισε ότι είναι λιγότερα από 10 τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τις 18 Αυγούστου, τρόφιμοι και ένας νοσηλευτής, αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για διασπόρα του ιού σε 30 άτομα.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι του κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων είναι εμβολιασμένοι, ενώ τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τους καθιερωμένους εβδομαδιαίους ελέγχους που πραγματοποιεί το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Οι τρόφιμοι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών, ενώ είναι καλά στην υγεία τους καθώς οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ελαφριάς μορφής συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων ακολουθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για ανάλογες περιπτώσεις. Ο Οργανισμός έχει δώσει τις σχετικές οδηγίες προς τους υπευθύνους του νοσοκομείου για τη διαχείριση της κατάστασης.