Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βαριές καμπάνες σε 5 επιχειρήσεις που άνοιξαν σε εμπορικό κέντρο

Παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους, επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εμπορικό κέντρο άνοιξαν παράτυπα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Βαριές καμπάνες επιβλήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε επιχειρήσεις εντός εμπορικού κέντρου στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη το τριήμερο 16-18 Απριλίου. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν έχει αρθεί ακόμα η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών κέντρων.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, η ΕΑΔ επέβαλε συνολικά έξι πρόστιμα συνολικού ύψους 24.000 ευρώ σε καταστήματα εμπορικού κέντρου. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα λόγω μη τήρησης της αναστολής λειτουργίας σε τρεις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν εντός του εμπορικού κέντρου (8.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση: 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη λειτουργίας της επιχείρησης).

Το Σάββατο, η ΕΑΔ επέβαλε συνολικά τέσσερα διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 16.000 ευρώ σε καταστήματα εμπορικού κέντρου. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα λόγω μη τήρησης της αναστολής λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις που λειτουργούσαν εντός του εμπορικού κέντρου (8.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση: 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη λειτουργίας της επιχείρησης), συνολικού ύψους 16.000 ευρώ.

*φωτογραφία αρχείου