Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βεβαιώθηκαν 170 παραβάσεις για παρεμπόδιση σε ράμπες ΑΜΕΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για «επικίνδυνες» τροχονομικές παραβάσεις. Έλεγχοι σε 13.431 οχήματα για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ΑΜΕΑ

Ελέγχους σε 13.431 οχήματα πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα, την εβδομάδα 2 έως 8 Μαρτίου, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία / στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 1.567 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Από τα 832 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 13.431 οχήματα και βεβαιώθηκαν 683 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία / στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και 884 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 386, της Θεσσαλονίκης 171, του Ηρακλείου 101, του Ρεθύμνου 81, των Χανίων 79 και της Πέλλας 65.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.