Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή πορεία με κομβόι τουριστικών λεωφορείων (vid)

Το κομβόι με τα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία περνά από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Πορεία διαμαρτυρίας με τα λεωφορεία τους πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι διεκδικούν παραιτέρω στήριξη του κλάδου τους που επλήγη λόγω της πανδημίας.

Το κομβόι με τα δεκάδες λεωφορεία περνά από κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας συνεχώς πατημένες τις κόρνες των οχημάτων. Αντιπροσωπεία των πρακτόρων κατευθύνθηκε στο ΥΜΑΘ όπου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχαήλ Πεζίκογλου, ο κλάδος των πρακτόρων ήταν από τους πρώτους που επλήγη από την πανδημία. «Υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι θα κλείσουν, δεν θα ξανανοίξουν. Πολλοί έχουν βγάλει στο σφυρί, πουλάνε τα λεωφορεία τους», τόνισε ο ίδιος ο οποίος εκπροσωπώντας τον κλάδο. Ζήτησε επιδότηση από το κράτος αλλά και αύξηση της πληρότητας των λεωφορείων. Όπως εξήγησε μετά τις 11 Μαΐου τα λεωφορεία επιτρέπεται να λειτουργούν με το 50% της πληρότητας τους, δηλαδή σε ένα λεωφορείο 50 θέσεων επιτρέπονται μόνο 25 επιβάτες, κάτι το οποίο είναι οικονομικά ασύμφορο για τους πράκτορες. Ο ίδιος υπενθύμισε μάλιστα ότι μετά από αντίστοιχο αίτημά τους, τα αεροπλάνα πετούν πλέον με το 100% της πληρότητας και διερωτήθηκε ποια είναι η ουσία ένας τουρίστας να ταξιδεύει πρώτα σε ένα γεμάτο αεροπλάνο και έπειτα να μπαίνει σε ένα λεωφορείο με τις μισές θέσεις γεμάτες. «Θέλουμε στήριξη γιατί καταστρεφόμαστε κι εμείς και οι υπάλληλοι μας», υπογράμμισε.

Νωρίτερα ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία της πόλης και ειδικότερα στο Mediterranean Cosmos και το One Salonica. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κάθε σημείο ήταν σταθμευμένα από 60 λεωφορεία, ενώ στο Cosmos η ουρά που σχηματίστηκε έφτασε το ένα χιλιόμετρο.