Skip to main content

Υπόθεση 24χρονης: «Ψάρευαν ανήλικες από σχολικές εκδρομές και τις έστελναν σε πάρτι»

Ο Ν. Διαλυνάς κατέθεσε στοιχεία για τρεις ομάδες που, όπως δήλωσε, δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και απαρτίζουν το φερόμενο κύκλωμα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας στην πόλη. Μάλιστα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση και η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, που είναι και νομικός σύμβουλος της 24χρονης, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία για τρεις ομάδες που, όπως δήλωσε, δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και απαρτίζουν το κύκλωμα αυτό.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στον δικηγόρο πληροφοριοδότης που δεν κατονόμασε -ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Διαλυνάς, γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω- ο ένας εκ των αρχηγών φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη που, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, φέρεται να αλίευε νεαρά κορίτσια από σχολικές εκδρομές και τις έστελνε σε πάρτι.

Όπως δήλωσε ο κ. Διαλυνάς, η καταγγελία καθώς και τα e-mail που κατατέθηκαν είναι επώνυμα.

Αναφορικά με την πληροφοριοδότη σημείωσε πως έστειλε τις λεπτομέρειες σταδιακά με το πραγματικό της όνομα και ο ίδιος ζήτησε να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αλλά η ίδια δεν δέχτηκε. «Εγώ δεν πρόκειται να κρυφτώ άλλοι πρέπει να κρυφτούν», φέρεται να είπε η γυναίκα που έκανε την καταγγελία.

Ο δικηγόρος χαρακτήρισε συγκλονιστικό και σοκαριστικό τον τρόπο με τον οποίων γίνεται η αλίευση των γυναικών από τις τρεις ομάδες.

«Ο φερόμενος ως αρχηγός της μίας εξ αυτών διατηρεί πρακτορείο ταξιδίων στη Θεσσαλονίκη το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανηλίκων μαθητριών και μαθητών κυρίως από ιδιωτικά σχολεία και μέσω αυτών των εκδρομών γινόταν και αλίευση κοριτσιών», είπε ο κ. Διαλυνάς.

«Άλλα στοιχεία δεν μπορώ να σας πω αλλά αντιλαμβάνεστε ότι πλέον οι άνθρωποι, οι οποίοι μας ακούν και έχουν στοιχεία πρέπει να τα δώσουν διότι εφόσον μπαίνω και εγώ μπροστά με όποιους κινδύνους, αυτό σημαίνει αυτό που πρέπει να τους δώσει εμπιστοσύνη.

Υπάρχουν ονόματα που συμμετείχαν στο πάρτι είναι από τις γυναίκες οι οποίες γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα. Υπήρξε άτομο το οποίο γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και γνωρίζει και άλλες γυναίκες οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί ή βιαστεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος.