Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή που δύο γυναίκες κάνουν γκράφιτι στην αγορά Μοδιάνο

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της αγοράς διακρίνονται δύο γυναίκες να πλησιάζουν τον τοίχο του κτηρίου και με σπρέι να κάνουν γκράφιτι

Αγανάκτηση προκαλεί το νέο περιστατικό βανδαλισμού, το δεύτερο σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο ανακαινισμένο κτήριο της αγοράς Μοδιάνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν με γκράφιτι την αγορά Μοδιάνο πριν καλά καλά εγκαινιαστεί

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της αγοράς Μοδιάνο διακρίνονται δύο νεαρές γυναίκες να πλησιάζουν τον τοίχο του κτηρίου και με σπρέι να κάνουν ένα νέο γκράφιτι, στο οποίο αναγράφεται: «Stop War On Migrants».

Τη στιγμή εκείνη, όπως φαίνεται στο βίντεο, περπατά στο πεζοδρόμιο επί της οδού Ερμού και άλλος κόσμος αλλά οι δύο γυναίκες δεν πτοούνται και με γρήγορες κινήσεις ολοκληρώνουν το «έργο» τους.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Άμεσα οι υπεύθυνοι της αγοράς Μοδιάνο κατήγγειλαν το περιστατικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παραδίδοντας μάλιστα και το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό.

Όπως είπε στη Voria.gr ο διευθυντής της αγοράς Μοδιάνο, Θανάσης Παππάς, θα αποκαταστήσουν άμεσα και αυτό το γκράφιτι, αν και δεν βγαίνει εύκολα.

«Όπως συμβαίνει και σε πολλά σημεία του δημόσιου χώρου, έτσι και στο ιστορικό εμπορικό κέντρο έχουμε φαινόμενα βανδαλισμών», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στα στόρια της αγοράς, επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως όταν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η αγορά, στις 5 Δεκεμβρίου, θα τεθούν σε λειτουργία όλα τα μέτρα προστασίας, κάμερες και φύλαξη του κτηρίου.