Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βραβείο για θεσμοθέτηση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Ωραιοκάστρου

Βραβείο κοινωνικής προσφοράς για την πρόληψη στον τομέα της υγείας μέσω θεσμοθέτησης και λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας απονεμήθηκε στον Δ. Ωραιοκάστρου

Βραβείο κοινωνικής προσφοράς για την πρόληψη στον τομέα της υγείας μέσα από τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας απονεμήθηκε σήμερα στον δήμο Ωραιοκάστρου από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 17ου Πανελλαδικού Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, με θέμα «Covid-19 και Κλιματική Αλλαγή. Γνώση, στρατηγική και αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή», που πραγματοποιήθηκε 11 και 12 Νοεμβρίου στα Λαγκάδια του δήμο Γορτυνίας. Ο δήμος Ωραιοκάστρου ήταν μεταξύ των δήμων που βραβεύτηκαν για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας.   

«Τα ΚΕΠ υγείας αποτελούν πλέον θεσμό και στον δήμο Ωραιοκάστρου, έχουμε επιλέξει να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δράση. Μέλημά μας αποτελεί πλέον η πρόληψη της υγείας στο μέγιστο βαθμό», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της βράβευσης.

Η δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας θεσμοθετήθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι ο δήμος Ωραιοκάστρου. Τα ΚΕΠ Υγείας σκοπό έχουν την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες. Αποτελούν για τον κάθε δήμο τον κεντρικό θεσμό συντονισμού και για τον Δημότη την απαραίτητη «υπηρεσία μιας στάσης», σε όλα τα θέματα που αφορούν την προληπτική ιατρική. Οι πολίτες μέσω των ΚΕΠ Υγείας μπορούν να επωφεληθούν από συντονισμένες παρεμβάσεις διενέργειας προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης για την υγεία τους.

Στο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα. Με αφορμή την βράβευση του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Ωραιοκάστρου είπε πως η διοίκηση του δήμου δίνει βαρύτητα στα θέματα της πρόληψης στον τομέα της υγείας και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.