Skip to main content

Βίντεο: Η νέα νεροποντή στη Θεσσαλονίκη έφερε νέο... κύμα νεκρών ποντικιών στον Θερμαϊκό

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα σε όλο το εύρος του παραλιακού μετώπου της πόλης μετά από έντονες βροχοπτώσεις

Νεκρά ποντίκια και ακαθαρσίες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους μετά τη νεροποντή της Παρασκευής στον Θερμαϊκό Κόλπο, με το εντονότερο πρόβλημα να εντοπίζεται αυτή τη φορά στο ύψος του Καραμπουρνάκι, στην Καλαμαριά.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα σε όλο το εύρος του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης καθώς σε έντονες βροχοπτώσεις, σαν αυτή που έπληξε την Παρασκευή και το Σάββατο την πόλη, το δίκτυο αποχέτευσης υπερχειλίζει με αποτέλεσμα τα τρωκτικά που βρίσκονται μέσα σε αυτό να πνίγονται και να ξεβράζονται στον Θερμαϊκό κόλπο, μαζί με άλλα οικιακά απορρίμματα.

Όπως είχε επισημάνει στη Voria.gr μετά την προτελευταία κακοκαιρία που χτυπήσει την πόλη ο διευθυντής Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ Χρήστος Τραγανός «όπως σε όλον τον κόσμο έτσι και στη Θεσσαλονίκη τα ποντίκια ζουν μέσα στα δίκτυα αποχέτευσης. Στη Θεσσαλονίκη το δίκτυο λειτουργεί με βαρύτητα, είναι μερικώς πληρωμένο, δηλαδή δεν έχει πάντα νερό υπό πίεση, όταν όμως υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, ειδικά στο κέντρο όπου το δίκτυο δέχεται και όμβρια ύδατα και ακάθαρτα, γεμίζει με νερό και για αυτό βλέπουμε να υπερχειλίζει, να πετάει καπάκια, όπως συνέβη στην πρόσφατη βροχόπτωση. Τα ποντίκια λοιπόν που ζουν με σε αυτά, πνίγονται και η πίεση του νερού τα μεταφέρει στον Θερμαϊκό».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποια λύση για αυτό και όπως λέει πάντα συμβαίνει μετά από έντονες βροχοπτώσεις που γεμίζουν τα δίκτυα. «Κατά καιρούς είχαμε προτάσεις από δήμους να ρίξουμε ποντικοφάρμακο μέσα στα φρεάτια αλλά και πάλι δεν κερδίζεις τίποτα, σκοτώνεις τα ποντίκια, τα οποία κάποια στιγμή θα παρασυρθούν και θα βγουν στον Θερμαϊκό», υπογράμμισε.

Δείτε βίντεο που ανήρτησε πολίτης στην ομάδα του Facebook «Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα»: