Skip to main content

Πλατεία Ελευθερίας: Φεύγουν οι λαμαρίνες - Γίνεται ξανά πάρκινγκ

Οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας θα φύγουν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες από την εφορία Αρχαιοτήτων.Στη συνέχεια θα δοθεί προς χώρο στάθμευσης

Χώρος πάρκινγκ με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται να γίνει σύντομα η πλατεία Ελευθερίας, με τη διοίκηση του δήμου να επισημαίνει ότι σχεδιάζεται ανάπλαση και υπόγειο πάρκινγκ.

Όπως δήλωσε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας θα φύγουν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες από την εφορία Αρχαιοτήτων και θα δοθεί προς χώρο στάθμευσης στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου.

«Το θαλάσσιο τείχος θα επιχωματωθεί. Η εφορία αρχαιοτήτων θα κάνει μόνο καταγραφή. Θα φύγουν οι λαμαρίνες θα δοθεί προς χώρο στάθμευσης στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου. Αυτή είναι η σκέψη μέχρι ο επόμενος ενάμιση χρόνος να μας φέρει την νέα εργολαβία η οποία θα έχει και το υπόγειο χώρο στάθμευσης και την επιφανειακή ανάπλαση. Αν δεν μπορέσουμε να το έχουμε αυτό θα πάμε στην επιφανειακή ανάπλαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ερωτώμενος για το πότε θα ξεκινήσει την λειτουργία του το παρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή του θαλάσσιου τείχους, θα ξεκινήσει η λειτουργία του παρκινγκ ελεγχόμενης στάθμευσης. Ως παρκινγκ θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

«Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο φέρνουμε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού σκάμματος και την επιχωμάτωση του. Έχει ήδη εγκριθεί μελέτη από την διεύθυνση κατασκευών και συντηρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη εγκριθεί τα χρήματα από την αντιδημαρχία οικονομικών και τροποποιούμε το τεχνικό πρόγραμμα ώστε να προβούμε σε συνοπτικό διαγωνισμό για την ολοκλήρωση και να έχουμε την απόδοση όλης της πλατείας στο δήμο Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε ο Μάκης Κυριζίδης.