Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά εκπαίδευση στελεχών για τον συνεδρικό τουρισμό

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν περίπου 120 άτομα, ενώ στα τέσσερα Workshop που θα ακολουθήσουν θα συμμετάσχουν από 20 άτομα στο καθένα

Μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο TCB crossroads, ξεκινά από αύριο το Thessaloniki Convention Bureau, ο φορέας της Θεσσαλονίκης που ασχολείται με την προώθηση της πόλης ως συνεδριακού προορισμού και διεκδικεί συνέδρια για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με τα Όμορφα Ταξίδια, πρώτη εκδήλωση η συνάντηση “Α MICE experts and professionals meet up” που θα πραγματοποιεί αύριο Τρίτη από τις 9.30πμ σε αίθουσά του ξενοδοχείου ONOMA Hotel.

«Η αυριανή δράση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα» εξήγησε ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ONOMA Hotel. “Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τα στελέχη των εταιρειών που ασχολούνται με τον συνεδριακό τουρισμό σε μια κοινή πρακτική στην παρουσίαση του προορισμού. Και αυτό γιατί έχουμε παρατηρήσει πως όταν πάμε στο εξωτερικό να διεκδικήσουμε συνέδρια, αναγκαζόμαστε πρώτα να μιλάμε για τον προορισμό, που δυστυχώς δεν τον γνωρίζουν, και μετά για τις επιχειρήσεις μας. Αυτές τις δράσεις θα τις καθιερώσουμε κάνοντας μια με δυο το χρόνο, καθώς είδαμε πως έχουν μεγάλη συμμέτοχη και ενδιαφέρον από τη συνεδριακή αγορά. Στην αυριανή εκδήλωση δήλωσαν συμμετοχή περίπου 120 άτομα, ενώ στα τέσσερα Workshop που θα ακολουθήσουν θα συμμετάσχουν από 20 άτομα στο καθένα».

«Υποστηρικτής μας και σ΄αυτήν την προσπάθεια είναι η αντιπεριφέρεια τουρισμού την οποία ευχαριστούμε. Πάντα είναι κοντά μας, καθώς βλέπει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Ασλάνης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος που συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ του TCB και τα στελέχη του, για την άκρως επαγγελματική δουλειά που κάνουν για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού. «Ο συγκεκριμένος κλάδος του τουρισμού είναι πολύ σημαντικός καθώς δημιουργεί υπεραξία στην περιοχή. Δεν αρκεί μόνο να κάνουμε προβολή του προορισμού στο εξωτερικό, αλλά είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε με εξειδικευμένη γνώση του στελεχιακού δυναμικού των επιχειρήσεων, ώστε η προσπάθεια τους για την προώθηση της πόλης να γίνει πιο αποτελεσματική».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του TCB κ. Ασλάνης, τόνισε πως «είναι αναγκαίο αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις να τις παρακολουθήσουν όχι μόνο τα στελέχη των σχετικών με τον κλάδο επιχειρήσεων αλλά και οι φορείς που προβάλουν την πόλη στο εξωτερικό». Ο ίδιος εκτίμησε πως ο κλάδος των συνεδρίων θα επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα το 2024, ενώ όπως είπε: «τα υβριδικά συνέδρια, δηλαδή αυτά που διεξάγονται τόσο δια ζώσης όσο και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ήρθαν για να μείνουν».

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που κάνει την αντιπεριφέρεια τουρισμού να συνεργάζεται τόσο στενά με το TCB, ο κ. Θάνος απάντησε: «Το TCB είναι ένα cluster με μέλη από όλη την τουριστική οικονομία της πόλης. Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει. Είναι στην πολιτική της Περιφέρειας οι συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα. Ο συγκεκριμένος φορέας κάνει εξαιρετική δουλειά. Εμείς βοηθάμε οικονομικά τις δράσεις του καθώς είναι πιο στοχευμένοι οι πόροι που διαθέτουμε. Για μας το TCB είναι ένα καλό εργαλείο για να αναπτύξουμε στοχευμένες αποτελεσματικές δράσεις».

Το πρόγραμμα του αυριανού πρώτου TCB crossroads περιλαμβάνει επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όπου θα συμμετάσχουν:

- ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του EOT,

- ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

- η Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης,

- ο Γιάννης Ασλάνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Thessaloniki Convention Bureau,

- ο Ανδρέας Μανδρίνος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

- και η Ειρήνη Τόλη, Πρόεδροςτου Διοικητικού Συμβουλίου του HAPCO & DES.