Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η Β' φάση του έργου αποχέτευσης ομβρίων στην Καλαμαριά

Πρόκειται για έργο που θα μεταφέρει τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής της οδού Πόντου έως της Περιφερειακή Τάφρο του Δήμου Καλαμαριάς.

Συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης του  πολυαναμενόμενου έργου με τίτλο «Αποχέτευση Ομβρίων Υδάτων Νοτίου Τμήματος Δήμου Καλαμαριάς-Φάση Β’.

Το συγκεκριμένο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται στα 10.520.000€, θα μεταφέρει τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής της οδού Πόντου έως της Περιφερειακή Τάφρο του Δήμου Καλαμαριάς και θα καταλήγουν στον Θερμαϊκό κόλπο.

«Ολοκληρώθηκε η Α΄Φάση και δημοπρατείται η Β’ Φάση Ομβρίων, που θα κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια, ενώ ήδη για τη μελέτη της Γ’ Φάσης (περιοχή Βότση-Κηφισιά), έχει κατατεθεί πρόταση και αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Παρεμβάσεις για μικρά προβληματικά σημεία του δικτύου έχουν ζητηθεί από την ΕΥΑΘ, η οποία τα μελετάει και κινούμαστε με χρονοδιάγραμμα, ώστε σε 5-6 χρόνια η Καλαμαριά να είναι θωρακισμένη, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει η κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.