Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε σήμερα στον Θερμαϊκό Kόλπο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6

Οι αγωνιζόμενοι προσέφεραν θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς για να ενισχύσει τις προσπάθειές τους

Άνοιξαν σήμερα πανιά στον Θερμαϊκό κόλπο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις τους τα περίπου 400 ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Αγόρια και κορίτσια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης πραγματοποίησαν από δυο ιστιοδρομίες, προσφέροντας θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, για να ενισχύσει τις προσπάθειές τους.

Στην κατηγορία των νέων ανδρών, αλλά και των U17, εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση για τον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, ο οποίος είχε δυο πρωτιές μεταξύ 284 συμμετεχόντων.

Η Ολλανδή Ross Wind – «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια U17 - κυριάρχησε και στις δυο ιστιοδρομίες της μέρας και ηγείται στην κατηγορία των κοριτσιών. Συνολικά συμμετέχουν 106 πληρώματα.

Την καλύτερη παρουσία - από ελληνικής πλευράς – είχε η Ευαγγελία Καραγεωργίου, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην κατηγορία U17, την κούρσα οδηγεί άλλη μια Ολλανδή. Ο λόγος για την  Signe Brinkert.   

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Καλαμαριάς. Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.