Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Ζέρβας: Να αντιμετωπίζουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι μας

Συνεργεία υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από το πρωί εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού των κτηρίων από γκράφιτι στη Νέα Παραλία.

Συντονισμένη επιχείρηση εξωραϊσμού της Νέας Παραλίας έχει αρχίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, εν αναμονή της μεγάλης εργολαβίας που αναμένεται να προκηρυχθεί για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου.

Συνεργεία υπηρεσιών του δήμου, που υπάγονται στις αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, πραγματοποιούν από το πρωί εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού των κτηρίων από τα γκράφιτι, με αφετηρία το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης ενίσχυση του πρασίνου, καθώς επίσης αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων και αποκατάσταση του φθαρμένου αστικού εξοπλισμού.



Τις εργασίες που εκτελούνται στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς επίσης στον Κήπο του Νερού αλλά και κατά μήκος της παραλίας μέχρι το Βέλος, επιθεώρησε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Μάκη Κυριζίδη, Νίκο Ζεϊμπέκη και Σωκράτη Δημητριάδη. «Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό κομμάτι της πόλης μας, το οποίο πρέπει όλοι να κάνουμε το παν για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αλλά χρειάζεται και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μένει σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου που κάθε μέρα φροντίζουν για την καθαριότητά του, για τη συντήρησή του, αλλά χρειάζεται πάντα κάτι παραπάνω από μας, το οποίο το κάνουμε σήμερα για τα γκράφιτι, για το πράσινο, για ό,τι περιλαμβάνει αυτό το πάρκο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα και η καλή συμπεριφορά των συμπολιτών μας, των επισκεπτών μας, ώστε το στολίδι μας αυτό να μένει σε αυτήν την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.



Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη γίνονται εργασίες στο κομμάτι του πρασίνου, της συντήρησης, τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες, ενώ έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ για τη συντήρηση της παραλίας για δύο χρόνια. «Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, για να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να το αντιμετωπίζουμε, όπως αντιμετωπίζουμε και το σαλόνι του σπιτιού μας, γιατί είναι το σαλόνι της πόλης μας. Καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά προφανώς χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας και πρωτίστως από εμένα και τους συνεργάτες μου, τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους του δήμου, που έχουμε αυτήν την ευθύνη», τόνισε.



Ο Μάκης Κυριζίδης επισήμανε ότι αναμένεται η μεγάλη εργολαβία που για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια θα φέρει έργα στο στολίδι της Νέας Παραλίας. «Είμαστε εδώ μέχρι να έρθει ο εργολάβος», είπε, ενώ αναφερόμενος στους καθαρισμούς των γκράφιτι τόνισε πως «ενώ βάφουμε κάτι, το επόμενο 24ωρο έχει βανδαλιστεί».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζεϊμπέκης σημείωσε πως είναι καθημερινή η επίβλεψη του παραλιακού μετώπου από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα και τόνισε πως οι υποχρεώσεις της υπηρεσίας είναι αυξημένες λόγω κορωνοϊού. Όπως, είπε, παρατηρείται αύξηση των απορριμμάτων 20% - 25%, καθώς είναι και περισσότεροι οι επισκέπτες, που δεν είναι μόνο από τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν καινούργιοι κάδοι, όμοιοι με αυτούς που υπάρχουν στο παλιό κομμάτι της παραλίας, σε όλο το παραλιακό μέτωπο.



Για τις εργασίες που εκτελούνται στον Κήπο του Νερού ενημέρωσε τον δήμαρχο ο Σωκράτης Δημητριάδης. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος τόνισε ότι η αποκατάσταση του κήπου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με καλύτερα δεδομένα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που υπήρχε πριν από την καταστροφή που υπέστη εξαιτίας των διαρροών στις λίμνες.