Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να ρίξουν το έλατο της Αριστοτέλους! Μήνυση από τον δήμο (φωτο)

Από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι άγνωστοι έλυσαν τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που σταθεροποιούν το δέντρο - Η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα.

Να ρίξουν το χριστουγεννιάτικο έλατο που έστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης επιχείρησαν άγνωστοι στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κατασκευών και Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν επιτόπιου ελέγχου στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαπίστωσε ότι τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που δένουν και σταθεροποιούν το έλατο είχαν λυθεί με ανθρώπινη παρέμβαση. Οι ειδικές βίδες που δένουν τα συρματόσχοινα είχαν ξεβιδωθεί και είχαν πεταχτεί  σε κοντινή απόσταση από το έλατο.

Κάμερα του ξενοδοχείου που βρίσκεται απέναντι από το σημείο κατέγραψε δύο άτομα να ανεβαίνουν στη βάση και να σκαρφαλωνουν στο δέντρο, με αποτέλεσμα να πιθανολογείται βάσιμα ότι αυτοί ήταν που επιχείρησαν τη δολιοφθορά η οποία μπορεί να προκαλούσε ακόμα και τραυματισμούς σε περαστικούς εάν το έλατο γκρεμιζόταν.



Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν την ίδια στιγμή σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στο Τ.Α. Λευκού Πύργου.