Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ανοίγει τον Σεπτέμβριο το «Project 151» στην Παπαναστασίου

Το πρώην κτήριο της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών- Έντονο ενδιαφέρον για μίσθωση από Έλληνες και Βαλκάνιους

Στην τελική ευθεία, ακολουθώντας μάλιστα το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί αρχικά, βρίσκεται η μετατροπή του πρώην κτηρίου της ΔΕΗ ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συγκρότημα κατοικιών.   

Το μέχρι πρότινος...βουβό κτήριο στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Πριάμου, από τον Σεπτέμβριο, θα αποκτήσει ξανά ζωή, καθώς στους ορόφους του έχουν δημιουργηθεί υπερσύγχρονα στούντιο και μικρά διαμερίσματα, που διαθέτουν όλες τις ανέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουν φοιτητές, αλλά και νεαρούς επαγγελματίες που αναζητούν μια καλαίσθητη κατοικία.

Όπως είχε γράψει πρώτη η Voria.gr το κτήριο μετά το πέρας των εργασιών θα διαθέτει 148 επιπλωμένα διαμερίσματα από 23 έως 45 τμ, ωστόσο σε πρώτη φάση θα είναι προς διάθεση τα 111 εξ αυτών. Μάλιστα οι χώροι που είναι προς ενοικίαση έχουν πάρει και διαφορετικές ονομασίες βάσει των τμ στα οποία εκτείνονται. Τα μπλε στούντιο είναι από 23 έως 28 τμ, τα καφέ από 28 έως 33 τμ, ενώ για τα μεγαλύτερα που αναπτύσσονται σε 38 έως 45 τμ έχει επιλέγει το κίτρινο χρώμα.



Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από Έλληνες, όσο και από Βαλκάνιους, που σπουδάζουν σε κολέγια, για μίσθωση χώρων του κτηρίου, που θα φέρει την επωνυμία «Project 151».

Η ιστορία πίσω από την επωνυμία του κτηρίου

Το κτήριο αγοράστηκε το 2019 από την  «Calon Constructions» που ασχολείται με την αγορά και ανάπτυξη ακινήτων και έχει βάλει δυναμικά στο μικροσκόπιο του ενδιαφέροντος της τη Θεσσαλονίκη, έχοντας, μάλιστα, τοποθετηθεί σε πολλά ακίνητα στην πόλη. Όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr ο επικεφαλής του ομίλου «Calon» Ισαάκ Λεών, η κατασκευή του «Project 151», παρά τον κορωνοϊό, δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα να τρέχει, προκειμένου να είναι έτοιμο εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί κατά την εκκίνηση του έργου.

Στόχος της «Calon Constructions» που διαθέτει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη ακινήτων ήταν να δημιουργήσει μοντέρνα διαμερίσματα που θα προσφέρουν έναν άνετο τρόπο ζωής προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενοικιαστών τους.

Η επιλογή πάντως του ονόματος του κτηρίου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς  ανασύρει από το παρελθόν την ιστορία της «Συνοικίας 151», μιας συνοικίας που δημιουργήθηκε μετά την μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδα που αγοράστηκαν από την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, προκειμένου να στεγαστούν οικογένειες πυροπαθών Εβραίων.



Τι προσφέρει το «Project 151»

Αξίζει να σημειωθεί πως στις τιμές ενοικίασης θα συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί ύδρευσης, ρεύματος και ίντερνετ, ωστόσο αναμένεται να είναι ανταγωνιστικές βάσει αυτών που επικρατούν στην αγορά. Θα υπάρχει μάλιστα ένα επιπλέον μικρό κόστος για τη χρήση των πλυντηρίων και στεγνωτήριων που θα βρίσκονται στο χώρο του κτηρίου.

Επιπρόσθετα στο κτήριο θα λειτουργεί καφέ, θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι,  γυμναστήριο, πάρκινγκ για ποδήλατα, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην ασφάλεια του κτηρίου,  θα διαθέτει 24ωρη  φύλαξη, ώστε οι ένοικοι να αισθάνονται ήσυχοι.

Στον πρώτο όροφο του κτηρίου θα λειτουργούν γραφεία του ΔΕΔΜΗΕ, ενώ στο ισόγειο του, που εκτείνεται σε 10.500 τμ και διαθέτει πέντε ορόφους, θα λειτουργήσει σούπερ μάρκετ της αλυσίδας  «Mymarket», λύνοντας… τα χέρια όσων θα κατοικούν στην Παπαναστασίου 63, από τα καθημερινά τους ψώνια.