Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκη:Απομακρύνθηκαν πάνω από 80 τόνοι ογκωδών αντικειμένων

Εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας σάρωσαν από άκρη σε άκρη την πέμπτη δημοτική κοινότητα, απομακρύνοντας πάνω από 80 τόνους ογκωδών αντικειμένων.

Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από την περιοχή της πέμπτης δημοτικής κοινότητας οργάνωσε σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας σάρωσαν απ' άκρη σ' άκρη την περιοχή, απομακρύνοντας πάνω από 80 τόνους ογκωδών αντικειμένων από εκατοντάδες σημεία. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκο Ζεϊμπέκη, για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν 14 οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, η αποθήκη της οδού Βασιλίσσης Όλγας χρησιμοποιήθηκε σήμερα ως επιχειρησιακό κέντρο, το οποίο επισκέφθηκε κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο χώρος αυτός λειτούργησε ως μίνι σταθμός μεταφόρτωσης, όπου συγκεντρώθηκαν προσωρινά οι ποσότητες που συλλέχθηκαν από την περιοχή της πέμπτης δημοτικής κοινότητας, για να μεταφερθούν συνολικά στο εργοτάξιο ογκωδών στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πέμπτης κοινότητας συλλέχθηκαν κάθε λογής ογκώδη αντικείμενα και απορρίμματα, από μπάζα και κλαδιά μέχρι παλιά έπιπλα και χαλασμένες οικιακές συσκευές.

«Μάστιγα για το αστικό περιβάλλον»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, άλλωστε, αναφέρθηκε εκτενώς στα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν τα φαινόμενα παράνομης απόρριψης μπάζων και ογκωδών αντικειμένων από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «μάστιγα για το αστικό περιβάλλον», τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτά τα φαινόμενα και «να πάρουμε πίσω τον ελεύθερο χώρο».