Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι από τη φωτιά σε διαμέρισμα (vid)

Πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς τους δύο ηλικιωμένους, που έμεναν στο διαμέρισμα στο οποίο ξέσπασε φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τραγική ήταν η κατάληξη για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που έμενε στο διαμέρισμα, στο οποίο ξέσπασε φωτιά, το πρωί της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να μπουν μέσα στο διαμέρισμα, εντόπισαν νεκρούς τους δύο ηλικιωμένους.

Ο άντρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο σαλόνι, ενώ σε άλλο χώρο του διαμερίσματος χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε η γυναίκα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 8.30 το πρωί, κάτω από άγνωστες συνθήκες, στο διαμέρισμα του ζευγαριού, στον 5ο όροφο, πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σβώλου και Απελλού.

«Φτάνοντας στο σημείο, διαπιστώσαμε ότι το διαμέρισμα καιγόταν σε όλη την έκτασή του», τόνισε σε δηλώσεις του, ο υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, συντονίστης επιχειρήσεων αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε, από συγγενή πληροφορήθηκε η υπηρεσία ότι στο σπίτι μάλλον βρισκόταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Το ζευγάρι διέμενε μόνο και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια μαρτυρία αναφορικά με την αιτία της πυρκαγιάς. Ωστόσο η φωτιά μάλλον ξεκίνησε είτε από το σαλόνι είτε από την κουζίνα καθώς αυτοί είναι οι δύο χώροι που έχουν πλήρως καεί ενώ υπάρχουν δωμάτια, όπως μπάνιο και γραφείο, που είναι σχεδόν ανεπηρέαστα.

Για αρκετή ώρα οι φλόγες είχαν τυλίξει το διαμέρισμα. Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο εκκενώνοντας τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας όπως και μια παρακείμενη.

Η περιοχή για αρκετή ώρα ήταν αποκλεισμένη και είχε διακοπεί η κυκλοφορία.