Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ το Σάββατο για το Thessaloniki Forum

Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

«Φέτος θα είμαστε μόνοι» είπε χαρακτηριστικά απο τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις φετινές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του πολιτικοοικονομικού φόρουμ που θα γίνει αντί της ματαιωθείσας ΔΕΘ.

Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00 το απόγευμα.

«Είναι θέμα εκτίμησης της Ομοσπονδίας μας», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ απαντώντας σε ερώτηση της Voria.gr, λέγοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να μπει σε αλλα χωράφια και να κατακρίνει τη μη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στις συγκεντρώσεις του προσεχούς Σαββάτου.

Βγήκαν αλήθειες

Μιλώντας για την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Πάιδας, είπε πως εν μέσω αυτής βγήκαν αλήθειες και διαψεύστηκε ότι ο δημόσιος τομέας ειναι ο πιο άχρηστος της ελληνικής κοινωνίας.

«Αποδείχθηκε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί είναι οι κορυφαίοι της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, λέγοντας πως οι κυβερνήσεις ουσιαστικά έριχναν το βάρος της αποτυχίας τους στους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο κ. Πάιδας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο «κατασυκοφαντημενο» όπως είπε δημόσιο σύστημα υγείας, λέγοντας ότι ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης με πολυ λιγότερα μέσα απο αυτά που έχουν πολυδιαφημισμένα συστήματά υγείας στην Ευρώπη.

Αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, θα ειναι η ένταξη κλάδων στα βαρέα και ανθυγιεινά, η οριστικοποίηση του πλαισίου της τηλεργασιας, που όπως σημείωσε ο κ. Πάιδας το δημόσιο ανταποκρίθηκε, αλλα και η ορθή διαχείρισης των χρημάτων που θα έρθουν απο την ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνθηκών της πανδημίας.

Τέλος επισημάνθηκε το μεγάλο πρόβλημα στη δημόσια εκπαίδευση όπου δεν έχουν γίνει εδώ και μια δεκαετία διορισμοί που έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα εκπαίδευσης να στηρίζεται σε αναπληρωτές.