Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ και γιατρός καταδικάστηκαν για πλασματικές αναρρωτικές άδειες

Καταδικάστηκαν δύο εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ένας γιατρός για ψεύτικες αναρρωτικές άδειες που πήραν από το 2015 έως το 2018.

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν δύο εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ένας γιατρός για ψεύτικες αναρρωτικές άδειες που πήραν από το 2015 έως το 2018.

Ο ιδιώτης γιατρός που τις χορήγησε είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης οι δε εργαζόμενοι, οδηγοί του ΟΑΣΘ, για ηθική αυτουργία στην έκδοση ψευδούς πιστοποίησης.

Το ζήτημα των πλασματικών αναρρωτικών αδειών είχε αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς ελέγχου κλιμακίου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας το οποίο διερεύνησε την περίοδο από το 2015 έως τα μέσα του 2018.

Στο πόρισμά τους οι ελεγκτές της ΕΑΔ είχαν διαπιστώσει κατά τον έλεγχο που έκαναν για τα έτη 2015, 2016, 2017 ως και το πρώτο εξάμηνο του 2018, ότι μερικές δεκάδες εργαζόμενοι λάμβαναν συστηματικά πλασματικές αναρρωτικές άδειες την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Μάλιστα, φρόντιζαν να τις κολλάνε αμέσως πριν ή αμέσως μετά από τα ρεπό τους ή την κανονική τους άδεια, ώστε να επιμηκύνουν το διάστημα της απουσίας τους.

Πηγή: ΕΡΤ