Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Η άρση μέτρων έφερε μποτιλιάρισμα και διπλοπαρκαρίσματα

Μέσα σε έντεκα περίπου μέρες η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει πάνω από 3.000 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. σε κεντρικές αρτηρίες.

Εικόνες με μποτιλιαρισμένους δρόμους και παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη έφερε η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, οπότε άρχισαν να αίρονται τα μέτρα, μέρα με τη μέρα καταγράφεται αύξηση της κίνηση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, όταν ορισμένοι οδηγοί επιλέγουν να σταθμεύσουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι λωρίδες κυκλοφορίας. Σε γνωστούς «ύποπτους» δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η οδός Παύλου Μελά τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα έχουν επιστρέψει δριμύτερα, όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία από χθες το απόγευμα.

Η Δημοτική Αστυνομία βγήκε από τις 4 Μαΐου εκ νέου στους δρόμους για εντατικούς ελέγχους σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε έντεκα μέρες έχουν δοθεί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 3.098 κλήσεις.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Κλήσεις με την πρώτη έξοδο για στάθμευση στην Τσιμισκή

 Ωστόσο, η δημοτική αστυνομία είναι επιφορτισμένη και με άλλες αρμοδιότητες, όπως οι έλεγχοι στα καταστήματα λόγω κορωνοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης κατά μέσο όρο δίνονται για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. περίπου 400 κλήσεις ημερησίως. Το διάστημα όμως προ κορωνοϊού, τα ροζ χαρτάκια που μοίραζαν οι δημοτικοί αστυνομικοί ανέρχονταν περίπου σε 1.500 καθημερινά.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι συνέχεια έξω στους δρόμους προκειμένου να υπάρχει μια ευταξία στην πόλη και κάνουμε καθημερινά ελέγχους για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.», τόνισε στη Voria.gr o εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Οι έλεγχοι των δημοτικών αστυνομικών επικεντρώνονται κυρίως σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Εγνατία, Βασ. Όλγας, Αγ. Δημητρίου, Κασσάνδρου.

Ρίχνουν βάρος σε παραβάσεις που αφορούν Ρ-40, θέσεις ΑΜΕΑ, ράμπες ΑΜΕΑ, οδεύσεις τυφλών, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, καθώς και λεωφορειολωρίδες.