Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ

Προσφυγές και ενστάσεις από υποψήφιους αναδόχους εμπόδισαν την έναρξη ενός μεγάλου έργου ανάπλασης, της οδού Επταπυργίου, στις Συκιές

Η δικαστική διαμάχη των υποψήφιων αναδόχων μπλόκαρε την έναρξη των εργασιών του έργου ανάπλασης της οδού Επταπυργίου στην περιοχή των Συκεών, στη δυτική Θεσσαλονίκη, προϋπολογισμού 15,23 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά τον περιβαλλοντικό ανασχεδιασμό-πρασινισμό της οδού Επταπυργίου, της Καρόλου Κουν και τμήματος της Ρήγα Φεραίου, όπως και παράπλευρων οδών.

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία η μεγάλη ανάπλαση του άξονα της Επταπυργίου

Ο διαγωνισμός-δημοπράτηση έγινε τον Οκτώβριο του 2021, για να ακολουθήσει η αποσφράγιση των φακέλων και η ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου στις 22 Δεκεμβρίου του 2021, που κατέθεσε έκπτωση 42,85%. Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν με προσφορές τους πέντε κατασκευάστριες εταιρείες.

Σύμφωνα με τον δήμο Νεάπολης Συκεών, η πρώτη επιλαχούσα εταιρεία, της οποίας η προσφορά έκπτωσης υπολειπόταν περίπου κατά 1% του προσωρινού αναδόχου, άσκησε προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών στις 10 Ιανουαρίου του 2022, με την απόφαση να εκδίδεται κατά πλειοψηφία θετική για αυτήν (8.3.2022).

Μετά από αυτή την δικαστική εξέλιξη οι προσφυγές συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά από τον προσωρινό ανάδοχο ο οποίος άσκησε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης της Αρχής των Αθηνών, η οποία εκδικάστηκε στις 16 Ιουνίου.

Οι προσφυγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το έργο και να καταγράφει καθυστέρηση μηνών, καθώς η έναρξη των εργασιών είχε σχεδιαστεί για τις αρχές Μαρτίου. «Περιμένουμε την απόφαση του Εφετείου με αγωνία για να ξεκινήσει το έργο. Ήταν να εκδοθεί τον Ιούλιο. Τώρα το έργο αν είχε ξεκινήσει κανονικά έπρεπε να ήταν στα τελειώματά του», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα έργο κόστους 15,2 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο στον δήμο.