Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Οι εκπτώσεις και η άρση μέτρων αύξησαν την κίνηση στην αγορά (φωτο)

Παρά την βροχή, ο κόσμος ξεχύθηκε στην αγορά, είτε για να κάνει τα ψώνια του, είτε απλά για μια έρευνα αγοράς - Τι λένε οι έμποροι

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στην αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρά την βροχή, ο κόσμος ξεχύθηκε στην αγορά, είτε για να κάνει τα ψώνια του, είτε απλά για μια έρευνα αγοράς μαζί με μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο.

Χωρίς πλέον τους περιορισμούς των sms και των άλλων μέτρων όπως το click away ή το click inside οι καταναλωτές βγήκαν στην αγορά, έχοντας όπως αναφέρουν μια αίσθηση ελευθερίας αλλά και ευελιξίας στην κίνηση εντός των καταστημάτων αλλά και γενικότερα στον περίπατο τους.

Ουρές σχηματίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, κυρίως στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες της Τσιμισκή, με τους πολίτες να επιστρατεύουν την υπομονή τους περιμένοντας την ώρα για να μπουν εντός του καταστήματος, καθώς ακόμη ισχύουν τα μέτρα για συγκεκριμένο άρθρο ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται και συνωστισμός με τα άτομα να περιμένουν ακριβώς ο ένας δίπλα στον άλλο, με την πλειοψηφία να φορά τις προστατευτικές μάσκες.

Κάποιοι μάλιστα περιμένοντας στην ουρά κάνουν έκκληση στους συμπολίτες να κρατούν τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας. Οι περισσότεροι δηλώνουν ανακουφισμένοι που μετά από έξι μήνες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν και να ψωνίζουν χωρίς τους περιορισμούς και την ταλαιπωρία των sms και των ραντεβού.

Από την πλευρά των εμπόρων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Σημειώνουν ότι ναι μεν είναι υπάρχει κίνηση, όμως δεν είναι κατά τους ίδιους η αναμενομένη μετά από έξι μήνες καραντίνας και προσπαθούν με εκπτώσεις να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό.

Αποδίδουν την μειωμένη κατανάλωση στην οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας του κόσμου, από τις αναστολές και την απώλεια εισοδημάτων από το εξάμηνο λουκέτο σε πολλούς κλάδους της αγοράς.

Δηλώνουν ωστόσο αισιόδοξοι από την επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα και το γεγονός ότι ο κόσμος μπαίνει πλέον στα καταστήματα και ευελπιστούν σε καλύτερες ημέρες το επόμενο διάστημα.

Tα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα super market θα είναι ανοιχτά και αύριο Κυριακή, μετά και τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης.