Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση στο διατηρητέο της Κριεζώτου

Το έργο της αποκατάστασης του διατηρητέου σχολείου της οδού Κριεζώτου έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο με το ποσό των περίπου δύο εκατ. ευρώ.

Αρχίζουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της οδού Κριεζώτου και για την επαναλειτουργία του ως σχολείου, καθώς σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου.

«Μετά από χρόνια εγκατάλειψης του ιστορικού κτιρίου της οδού Κριεζώτου, που στέγασε το θρυλικό Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και παράλληλα έχουμε την ευχάριστη είδηση της χρηματοδότησης του έργου -σχεδόν για το σύνολο της προβλεπόμενης δαπάνης- από το Πράσινο Ταμείο. Σήμερα έγινε η τελευταία πράξη της υπογραφής της σύμβασης από τον Δήμαρχο κι έτσι το επόμενο διάστημα η ανάδοχος εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει δουλειά», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

Το έργο της αποκατάστασης του διατηρητέου σχολείου της οδού Κριεζώτου έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο με το ποσό των περίπου δύο εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα δύο ετών.