Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δέκα συλλήψεις για πάνω από 2.0000 λαθραία τσιγάρα

Κατά την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.000 λαθραία καπνικά προϊόντα

Στη σύλληψη δέκα ατόμων και στην κατάσχεση πάνω από 2.000 λαθραίων καπνικών προϊόντων προχώρησαν μέσα σε μια εβδομάδα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνέλαβαν συνολικά δέκα άτομα, πέντε αλλοδαπούς και πέντε ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Παράλληλα, κατέσχεσαν 1.917 πακέτα τσιγάρα και 89 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, σε δώδεκα περιπτώσεις εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σακούλες με συνολικά 841 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού.
 
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.