Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Πολυτεχνείου από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Μήνυμα για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου έστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα συνέχισης των αγώνων για τη δικαίωση της θυσίας των ηρώων της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, αλλά και των μεγάλων οραμάτων και διεκδικήσεων της γενιάς του Πολυτεχνείου, έστειλε από το Μνημείο του Πολυτεχνείου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, βρέθηκε νωρίς στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων θυμάτων της χούντας, ταυτόχρονα με την αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο Χάρη Κυπριανίδη, τον εκπρόσωπο του ΙΝΕ της ΓΣΣΕ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και εκπροσώπους σωματείων.

Την αντιπροσωπεία του δήμου αποτελούσαν η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βουλγαρίδης (Παιδείας) και Στέλιος Γκατζές (Τεχνικών Έργων), οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Τσακιρίδης και Παρή Γενίτσαρη, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης και ο πρόεδρος του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Αρίστος Γαλανός.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μεγάλη αντιπροσωπεία του δήμου μας, του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έρχεται εδώ για να τιμήσει τους αγώνες της νέας γενιάς. Η νέα γενιά με το εργατικό κίνημα, και μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων, για δημοκρατία, για αποκέντρωση, για μόρφωση και για δουλειά», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«H επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που άλλαξε την πορεία της χώρας ανατρέποντας την προδοτική χούντα των επίορκων συνταγματαρχών και επαναφέροντας τη δημοκρατία, θα παραμένει για πάντα επίκαιρη και θα μας καλεί να συνεχίσουμε δυναμικά, αποφασιστικά και σταθερά στις επάλξεις των αγώνων για όλα όσα η τότε νέα γενιά θυσιάστηκε». «Όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσουμε το αίμα των αγωνιστών, όχι μόνο οφείλουμε να τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου, αλλά πολύ περισσότερο οφείλουμε να έχουμε για οδηγό μας τα οράματα των νέων παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον, για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα, εργασία, παιδεία, υγεία και ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.