Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Και για πλαστογραφία κατηγορείται 30χρονος που συνελήφθη ως διεθνώς διωκόμενος

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων εντόπισαν πλαστό διαβατήριο 30χρονου που έχει ήδη συλληφθεί ως διεθνώς διωκόμενος.

Για το αδίκημα της πλαστογραφίας κατηγορείται εκ νέου ένας 30χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη στις 21 Μαΐου, σε βάρος του του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος συνελήφθη από ειδικές ομάδες Έρευνας του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών Υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε εμπορία ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διοχέτευε στη Σουηδία ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα σε τουλάχιστον μία περίπτωση κατά το 2021 όπου διακινήθηκε ποσότητα 20 κιλών ινδικής κάνναβης.

Διαβάστε: Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο διεθνώς διωκόμενα άτομα

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων εντόπισαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα το οποίο περιείχε διαβατήριο των Γερμανικών Αρχών με στοιχεία αλλοδαπού ατόμου και φωτογραφία του ανωτέρω το οποίο ήταν εμφανώς πλαστό.