Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εργασίες για να σωθεί πλατάνι 70 ετών στην Πολυτεχνείου (vid)

Το πλατάνι κλαδεύεται προκειμένου να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια εργασίες στη δενδροδόχο, η οποία έχει σπάσει και είναι κατεστραμμένη.

Το μεγάλο πλατάνι, που βρίσκεται επί της οδού Πολυτεχνείου, στο ύψος των Λαδάδικων, κλαδεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες κλάδευσης ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής από συνεργείο του δήμου. Με γερανοφόρο όχημα, υπάλληλος ξεκίνησε να κόβει τα ψηλά κλαδιά από το πλατάνι, που εκτιμάται ότι είναι περίπου 70 ετών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, το πλατάνι κλαδεύεται προκειμένου να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια εργασίες στη δενδροδόχο, η οποία έχει σπάσει και είναι κατεστραμμένη. Με αυτόν τον τρόπο το πλατάνι θα σωθεί, χωρίς τελικά να υπάρχει κίνδυνος να πέσει.

«Αρχικά κλαδεύουμε το πλατάνι για να μειωθεί το βάρος του και στη συνέχεια να μπορούμε να παρέμβουμε στη δενδροδόχο, η οποία είναι σπασμένη και διαλυμμένη. Θα φτιάξουμε καινούργια και πιο μεγάλη για να αναπτυχθεί το δέντρο σωστά», τόνισε χαρακτηριστικά στη Voria.gr. Όπως ανέφερε, οι εργασίες κλάδευσης έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στο σημείο που γίνονται οι εργασίες έχει αποκλειστεί το πεζοδρόμιο, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Εργασίες κλάδευσης πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα και σε άλλες περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες σε δέντρα στην περιοχή της Τούμπας, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν κλαδευτεί τα δέντρα που βρίσκονται κοντά σε κεντρικές αρτηρίες.