Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΜΠΡΕΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ (ΦΩΤΟ)

Ένας μηχανολόγος μηχανικός υλοποιεί μία δική του πατέντα με στόχο να μη... μένει κανείς από μπαταρία στο κινητό ή το tablet του στις παραλίες

Η ομπρέλα θαλάσσης είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για την προστασία μας από τις ακτίνες του Ήλιου. Θα μπορούσε, όμως, να αναδειχθεί και ως ένα αρκετά χρηστικό αντικείμενο, κατά την -πολύωρη, συνήθως- παρουσία μας στην παραλία. Αυτή τη σκέψη έκανε και ένας 39χρονος μηχανολόγος μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, που οραματίστηκε την αξιοποίησή της ως... ηλεκτρικό «πολεμοφόδιο».

Ο Γιάννης Μωυσιάδης, ξαπλωμένος κάτω από μία τέτοια ομπρέλα σε μια παραλία της Χαλκιδικής, φώναξε το δικό του «Εύρηκα!». Γιατί; Γιατί σκέφτηκε να επεκτείνει τη χρήση της ομπρέλας θαλάσσης σε ομπρέλα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι ώστε κανείς να μη... μένει από μπαταρία στο κινητό, στο tablet ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή που έχει πάρει μαζί του στην ακτή. «Από τη στιγμή που σε μία άλλη "ομπρέλα", αυτή της σπιτικής στέγης, εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά, γιατί αυτό να μη γίνει και στην ομπρέλα θαλάσσης;», διερωτήθηκε αρχικά.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις εικόνες στη Greenagenda.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ