Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 41χρονος που διακινεί τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης παγκοσμίως

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη- Άγγλοι οι συλληφθέντες, αδερφός του εγκέφαλου ένας εκ των συλληφθέντων

Στις 11 Απριλίου οι ιταλικές αρχές πιάνουν σε λιμάνι της Καλαβρίας ένα μεγάλο φορτίο 654 κιλών κοκαΐνης. Το φορτίο ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε μπανάνες ενώ φέρεται ότι είχε τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Από εκείνη την στιγμή οι Ιταλικές διωκτικές αρχές αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι ενός από τα πιο δραστήρια κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο ώσπου το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαϊου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Διώξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μαζί με αξιωματικούς της αμερικανικής DEA, της Guardia di Finanza Reggio Calabria και άλλων Ιταλικών και ελληνικών αστυνομικών υπηρεσιών, έχοντας στη διάθεση τους τη σωστή πληροφορία και μια σειρά ακλόνητων στοιχείων, έχουν στήσει καρτέρι και τελικά πιάνουν σε πολυτελή μονοκατοικία που νοίκιαζαν έναντι 2.000 ευρώ το μήνα στο Κάτω Σχολάρι, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, ενώ βρίσκουν και τα 300 κιλά κοκαϊνης που είχε περάσει έμφορτα μαζί με μπανάνες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη-Βίντεο ντοκουμέντο:Η στιγμή που οι αρχές εντοπίζουν τα 300 κιλά κοκαϊνης

Η πολυεθνική αστυνομική ομάδα κρούσης συνέλαβε τέσσερα άτομα ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών που είναι Βρετανοί υπήκοοι και κρίκοι μιας αλυσίδας που δρα υπό τις εντολές ενός 41χρονου επίσης Άγγλου που σύμφωνα με τις ελληνικές και ξένες αστυνομικές αρχές είναι ο εγκέφαλος του μεγάλου κυκλώματος παγκόσμιας διακίνησης κοκαΐνης.

Μάλιστα, ο 38χρονος συλληφθέντας είναι αδερφός του 41χρονου εγκεφάλου που αναζητείται, με τις αρχές να μην γνωρίζουν μέχρι στιγμής σε ποια χώρα μπορεί να βρίσκεται

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο 41χρονος που αναζητείται είναι ιδιαίτερα δικτυωμένος με τα καρτέλ της Κολομβίας και διακινεί μέσα από το κύκλωμά του το 10% της κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θεσσαλονίκη: Σε ειδική ανακρίτρια παραπέμφθηκαν οι Άγγλοι για τα 300 κιλά κοκαΐνης

Οι αρχές θεωρούν ότι ο 41χρονος αξιοποιεί τις στενές διασυνδέσεις που διατηρεί με τα καρτέλ της κοκαΐνης και προμηθεύεται τεράστιες ποσότητες, ενώ φροντίζει να έχει στενές σχέσεις με διάφορους συνδέσμους σε χώρες παραγωγής μπανάνας όπως το Εκουαδόρ προκειμένου μέσω αυτών να φορτώνει την κοκαϊνη κρυμμένη πάντα σε παλέτες με τις μπανάνες.

Πάνω από 10 εκατ. η αξία της κοκαΐνης - Πώς έγινε η αστυνομική επιχείρηση (vid)

Η ομάδα του 41χρονου το τελευταίο καιρό ζούσε στην Αθήνα σε βίλα στην περιοχή της Βάρης κάνοντας πολυτελή ζωή και ξοδεύοντας αρκετά χρήματα.

Πριν την άφιξη στην Αθήνα η ομάδα φέρεται να ζούσε στην Ολλανδία ενώ, όπως αναφέρεται, συχνά άλλαζε χώρα διαμονής για να μην γίνεται αντιληπτή η δράση τους από τις διωκτικές αρχές.

Τέλος να σημειωθεί ότι ένας εκ των συλληφθέντων, ο 45χρονος που κατά την σύλληψη του όρμησε σε αστυνομικό προκειμένου να του αποσπάσει το όπλο του, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος κακοποιός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αναζητείται από τις βρετανικές αρχές για ανθρωποκτονία.