Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Προποιήθηκαν υπαλλήλους εταιρείας και έκλεβαν σπίτια ηλικιωμένων

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου

Στα σπίτια τριών ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη εισήλθαν δύο άτομα, τα οποία προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους εταιρειών ηλεκτρισμού.

Σε βάρος του ενός ατόμου, 21 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2020, μαζί με συνεργό του, μπήκαν στις οικίες τριών ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 34.000 ευρώ,

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν επίσης δικογραφία και σε βάρος 27χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2020, μαζί με συνεργό της, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.

Τέλος, δικογραφία σχηματίστηκε και σε δύο ημεδαπούς ηλικίας 27 και 21 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα). Τον Απρίλιο του 2020, στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από την τσάντα 49χρονης το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και μία τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές ύψους 180 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.