Skip to main content

Θεσσαλονικείς γεύτηκαν δωρεάν ποντιακά εδέσματα (φωτο+vid)

Μέλη του Συλλόγου μοίρασαν ποντιακά εδέσματα και ροφήματα, υπό τη μουσικοχορευτική συνοδεία της μπάντας και του χορευτικού τμήματος της ΕΠΩΦ.

Με ποντιακές γεύσεις, μουσική και χορούς γέμισε το πρωί του Σαββάτου ο Λευκός Πύργος, στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τη λειτουργία 25 χρόνων της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.

Μέλη του Συλλόγου μοίρασαν ποντιακά εδέσματα και ροφήματα, υπό τη μουσικοχορευτική συνοδεία της μπάντας και του παιδικού χορευτικού τμήματος της Ένωσης.

Μικροί και μεγάλοι περαστικοί δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις της κουζίνας, όπως τανωμένο σορβά, ωτία και ποντιακά τυριά και δροσίστηκαν με ροφήματα, όπως ταν και αριάνι.

«Είναι ο τρίτος άξονας των δράσεων μας για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια ζωής και λειτουργίας του συλλόγου μας»τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΩΦ, Ηρακλής Τσακαλίδης, επισημαίνοντας πως ο πρώτος άξονας ήταν το περίπτερο του Συλλόγου στην 83η ΔΕΘ και ο δεύτερος, ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο την προηγούμενη Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου. «Ο σημερινός άξονας πραγματεύεται την ανάδειξη της ποντιακής κουζίνας» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επίκουρος καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, Θωμάς Σαββιδης που μίλησε για την ποντιακή γαστρονομία, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Σημειώνεται πως οι δράσεις κορυφώνονται αύριο, 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ιστορίας του Ωραιοκάστρου και της ΕΠΩΦ, καθώς και των δράσεων της ένωσης στα 25 χρόνια λειτουργίας της, σε εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στις 7.30 το απόγευμα.