Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Σε οριακή κατάσταση οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ-Μειωμένα ασθενοφόρα λόγω αναστολών

Την ερχόμενη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις.

Οριακή είναι κατάσταση στο ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης, αφού το εκρηκτικό μείγμα αναστολών εργασίας και προσωπικού που νοσεί μειώνει σε επικίνδυνο βαθμό την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

«Αυτή τη στιγμή 38 συνάδελφοι είναι σε αναστολή επειδή δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Μάκης Δεβέλογλου.

Αν και οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή δεν είναι απαραίτητα διασώστες, αφού περιλαμβάνονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι βάρδιες βγαίνουν δύσκολα, ενώ οι ανάγκες για διακομιδές (στη συντριπτική πλειοψηφία ασθενών Covid) είναι καθημερινά αυξημένες.

«Ο στόλος είναι μειωμένος κατά πέντε οχήματα, ωστόσο οι επιπλέον ελλείψεις που υπάρχουν λόγω νόσησης συναδέλφων, μας έχει φέρει οριακά στο να αφήσουμε ανενεργό και έκτο ή έβδομο όχημα», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα η προκήρυξη του Σεπτεμβρίου για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών μόλις ένας διασώστης διορίστηκε στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης.

Στάση εργασίας

Την ερχόμενη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας στο τέλος της πρωινής βάρδιας (13.00-15.00) και στην αρχή της απογευματινή (15.00-17.00).

Οι εργαζόμενοι ζητούν επιστροφή των συναδέλφων τους που είναι σε αναστολή εργασίας, προσλήψεις προσωπικού με ποσόστωση στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διασωστών για 2+2 μήνες εργασία στη Θεσσαλονίκη λόγω Covid-19, ένταξη των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και διόρθωση της αδικίας όπως αναφέρουν και επαναχορήγηση της δαπάνης για την ετοιμότητα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.