Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 30.000 συσκευασίες καπνού - Τις μετέφεραν με φορτηγό ψυγείο

Οι τρεις συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιούταν στην κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στο χωριό Ηράκλεια του δήμου Λαγκαδά, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, ηλικιάς 54, 65 και 28 ετών, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου δραστηριοποιούταν, στην κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τις ποσότητες των λαθραίων καπνικών διατηρούσαν σε αποθήκη στην περιοχή. Οι δράστες για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν φορτηγό ψυγείο, εφοδιασμένο με ανάλογα παραστατικά, ώστε να προσδίδουν νομιμοφάνεια στα δρομολόγια.

Σε αστυνομικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-30.000 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διαφόρων επωνυμιών που δεν έφεραν την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης,
φορτηγό ψυγείο,

-2.455 ευρώ και πλήθος παραστατικών.

Σημειώνεται ότι, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται, τουλάχιστον σε 328.517,42 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.