Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς σπεύδουν στο Καπάνι για φθηνότερο οβελία - Κορυφώνεται η κίνηση (vid)

Συνωστισμός στο Καπάνι, με τη ζήτηση να είναι μεγάλη στα κατσίκια και τα αρνιά, τα οποία πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες από τις συνοικίες

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στο Καπάνι, με τους Θεσσαλονικείς να επισκέπτονται μαζικά την κεντρική αγορά της πόλης, προκειμένου να ψωνίσουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Συνωστισμός επικρατεί στα κρεοπωλεία με τη ζήτηση να είναι μεγάλη στα κατσίκια και τα αρνιά, τα οποία πωλούνται από 7,99 έως και 11 ευρώ το κιλό. Επαγγελματίες της αγοράς ανέφεραν στη Voria.gr ότι αρκετοί καταναλωτές επιλέγουν και χοιρινό κρέας αλλά και κοτόπουλο, που έχουν σαφώς χαμηλότερη τιμή.

«Ο λόγος που είναι ο κόσμος πολύς στην αγορά Καπάνι είναι ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, ειδικά στα αμνοερίφια, που είναι 3-4 ευρώ χαμηλότερα από τις συνοικίες, και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους καιρούς που διανύουμε. Οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι και η κίνηση πιστεύω ότι θα κορυφωθεί μέχρι το Μεγάλο Σάββατο», ανέφερε ο πρόεδρος των Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως επάρκεια υπάρχει και δεν παρατηρουνται ελλείψεις.

Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος αγοράζει μικρότερες ποσότητες όχι μόνο φέτος, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, και προμηθεύεται αυτά που χρειάζεται. Δηλαδή, «δεν υπάρχει η σπατάλη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε.