Skip to main content

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο μαραθωνοδρόμος Κ. Γκελαούζος - Δεν ξέρω τίποτα, λέει ο ίδιος

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του ρεκόρ του Μαραθωνίου της Αθήνας μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχει πάρει παράνομες ουσίες.

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Κώστας Γκελαούζος, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, ο 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας (2017-2021) και κάτοχος του ρεκόρ του Μαραθωνίου της Αθήνας, που φέτος δεν κέρδισε τον αγώνα μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχει πάρει παράνομες ουσίες.

Για το θέμα δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση από τον ΕΟΚΑΝ αλλα και ο ΣΕΓΑΣ. Ο έλεγχος φέρεται να έγινε στη διάρκεια προετοιμασίας που ακολούθησε ο τέσσερις φορές πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, εκτός συνόρων.

Δηλώνει άγνοια ο αθλητής

Ο ίδιος, σε βίντεο που δημοσίευσε αναφέρει:  «Ο ίδιος, μετά τα δημοσιεύματα που αφορούν στον ίδιο και το θετικό δείγμα σε έλεγχο, απάντησε λέγοντας: «Καλησπέρα σας όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα σκεφτείτε από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά δεν ασχολούμαι».

O Κώστας Γκελαούζος γεννήθηκε το 1990 στην Άμφισσα και έχει ταυτίσει το όνομά του με τον Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ έχει σημαντικές διακρίσεις σε Μαραθωνίους άλλων πόλεων.