Skip to main content

Θετικός σε κορωνοϊό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο αναπληρωτής υπουργός μολύνθηκε από τον κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό και βρίσκεται τώρα σε καραντίνα. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου είχε ανακοινώσει πως ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό έφθασε τους 16 στο Ιράν και κάλεσε τους Ιρανούς να μένουν στα σπίτια τους, διότι αυτό «είναι ασφαλέστερο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, «περιλαμβανομένων 16 στην πόλη Κομ».

Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τοπικά μέσα, που επικαλούνται τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ. Ετσι, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 14.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν «χτυπηθεί» από τον covid-19, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε σειρά μέτρων, όπως στην ακύρωση συναυλιών, στο κλείσιμο σχολείων κι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Εξάλλου, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη σύνδεση με το Ιράν «κόβοντας» τις περισσότερες πτήσεις, πλην αυτών από και προς Τεχεράνη, μέχρι νεωτέρας.